В наш час дедалі частіше перед людьми постає питання прощення, його функції у житті та практичне застосування. Не зміг осторонь цієї актуальної теми залишитися молодіжний рух «Час змін», тому 26 листопада 2013 року в ЦЦЄХБ «Дім Євангелія» м. Львова відбулося спілкування, яке відвідало понад 250 людей.

Спікером цього вечора був пастор церкви м. Радивилова Андрій Романюк, який на основі Слова Божого показав головні істини та принципи прощення у житті молодої людини. Він зробив акцент на тому, що прощення розпочинається з того, коли ми порівнюємо себе не з гіршими, на фоні яких ми будемо виглядати краще, а з Богом, який є досконалим у всьому.

Коли ми намагаємося простити, то повинні максимально багато молитися. Роблячи добре діло, ми маємо робити його для Бога, а не для своєї слави.

Найбільше, що може дати нам сили для прощення кривдника, це постійне нагадування собі Голгофи, адже лише там ми можемо побачити розп’ятого Христа, який помер за наші гріхи і показав яскравий приклад того, як потрібно прощати.

Живучи на землі, ми розуміємо, що в силу нашого гріховного походження, без конфліктів не обійтися, тому ми не повинні засмучуватися, коли відбуваються такі речі, адже саме в конфліктній ситуації ми можемо побачити себе зі сторони. Конфлікт з ближнім, це – свого роду страждання, в якому ми повинні дивитися на Бога і переймати Його терпеливість та любов до тих людей, які завдають біль.

Дорогі друзі, пам’ятайте про те, що вміння прощати свого кривдника, або ж просити пробачення у тих, кого образили, це доволі важкий крок, проте ми закликаємо кожного з вас, вмійте просити пробачення, будьте прикладом для інших, щоб в кінці життя Господь міг сказати вам – «Ти в малому був вірний, ввійди в оселі Свого Пана». Завжди нагадуйте собі про те, що, прощаючи ближнього, ви не змінюєте минуле, ви змінюєте майбутнє.

Тому, запрошуємо кожного на молодіжне спілкування «Час змін», яке відбувається в останній вівторок місяця. Тут ви зможете почути про Живого Бога, знайти нових друзів та просто весело провести час.

Марта Висоцька

Коментарі