Наше сьогодення – час великих можливостей і різноманітних пропозицій щодо того, як покращити, продовжити своє життя, зробити його більш комфортним. Але чи це забезпечує безхмарні стосунки між чоловіком і дружиною? А коли за плечима вже чимало років спільного життя? Які критерії щасливої сім`ї, яку варто наслідувати, можна вивести як формулу успіху, яка справді буде працювати для всіх? Про це розмірковували на сімейному вечорі, який відбувся в останню весняну суботу. Хоча день і видався дощовим, до залу заходили усміхнені сімейні пари, які в очікуванні приємного спілкування і гарного сімейного відпочинку займали місця за столами.

Ведучі вечора Володя і Таня Пастух налаштували усіх на вдячну ноту поклоніння нашому Богові. Справді, ті люди, які і цінують те, що отримують від Бога, стають щасливішими. А коли сім`я дякує за пройдені у злагоді роки, за здобутки і , що важливо, за втрати, тоді ближчими стають один до одного, до Господа, до Небесного Царства.

Гарною окрасою свята стали пісні у виконанні чоловічого квартету, у яких також головною темою була вдячність, бо все, що приносить нам щодень – є від Бога. Усі ми хочемо сімейного затишку, теплих поглядів і ніжних слів і уваги. Про це співали загальним співом «Де згода в сімействі…»

Сім`я Романюк Іван та Ніна з такою теплотою згадували свою першу зустріч і непрості обставини, через далекі віддалі, для спілкування, що розумієш, коли Бог з`єднає дві половинки в одне ціле – сім`ю, то здолає вона негаразди, перешкоди і буде добрим прикладом для наслідування. В людині закладено бажання стремитися до доброго, кращого і приглядатися до тих, хто відкрив секрет сімейного щастя. Тому усі присутні з великим інтересом прислухалися до слів Івана Миколайовича Романюка, який ділився думками про те, на чому оснований фундамент сім`ї, яка може бути добрим наставником і прикладом для інших. Це чотири правила:

  1. Будує правильні стосунки з Богом: слухає Бога, говорить з Ним і живе по Божих законах;
  2. Налагоджує і підтримує правильні стосунки в сім`ї, що включає в себе: любов, покору, взаємопрощення, спільні погляди на майбутнє, узгоджені погляди щодо виховання дітей, спільні погляди щодо стосунків з батьками.
  3. Сприяє доброму мікроклімату у суспільстві, а це – правильне сприйняття існуючої влади, сприйняття людей, які є серед нас( ми покликані благословляти людей), бути задоволеним своїм місцем у суспільстві, бути твердо переконаним у тому, що радимо іншим.
  4. Коли сім`я має можливість, силу, то допомагає своїм дітям.

Це те, над чим варто працювати, щось змінювати і результат не заставить себе довго чекати.

Традиційний на таких зустрічах фуршет порадував усіх смачними варениками зі сметаною, узваром та хорошою нагодою поспілкуватися у невимушеній атмосфері. Також пам`ятна фотографія «Тільки ми удвох» залишить приємні спогади про цей сімейний вечір.

З заключним словом звернувся до присутніх пастор Ігор Борисович Гордейчук. Він висловив переконання, що варто приходити на такі зустрічі, бо Бог промовляє там до кожного.

Коментарі