В суботу 12 січня відбулася перша у цьому році сімейна зустріч, яка, віримо і надіємось, стане початком сімейного служіння у нашій церкві. Близько 30 пар зібралися за святково прикрашеними різдвяними композиціями столами. Це був гарний час поспілкуватися, познайомитися, згадати цікаві моменти тієї незабутньої події, коли сім`я тільки народилася – свого весілля. Ведучі зустрічі – наймолодша сімейна пара Марко і Таня Дикі гармонійно пов`язували окремі частинки програми в одне таке велике Сімейне Свято. І чоловіки , і дружини з задоволенням складали портрети ідеальної, на їхній погляд, «половинки». Є така надія, що ці портрети писав кожен зі своєї дружини і свого чоловіка.

Усі присутні співали різдвяних пісень, пригощалися печивом і чаєм, насолоджувалися спілкуванням один з одним і своїми друзями.

Запрошений на цю зустріч гість – пастор Володимир Кондар звернувся до всіх слухачів з запитанням: «Чому шлюб є неідеальним, і що ми готові вкладати в наш шлюб, щоб він ставав кращим?» Так, сім`я, щоб розвивалася і зміцнялася, потребує інвестицій. На основі Рим.15:1-7 розглянули декілька речей, які зміцняють сімейні стосунки. По-перше : У кожного з нас є сильні сторони, якими ми можемо перекрити слабі сторони своєї «половинки». Чи готові ми вкладати свої сильні сторони у свій шлюб? По-друге: кожен нехай догоджає ближньому(чоловіку, дружині) на добро. Що я роблю для того, щоб моя половинка була щасливою зі мною? По-третє: Щоб були однодумними у вченні Ісуса Христа. Двоє у подружжі повинні вкладати у перебування в учнівстві Христовому. Якщо цього немає, – з`являється робота у психологів, різних консультантів. По-четверте: Приймайте один одного, як і Христос прийняв нас. Чоловік і дружина повинні приймати один одного такими, якими вони є.

Шлюб – це праця двох людей, часто різних, але готових вкладати, жертвувати, щоб в результаті утворився міцний моноліт, якому не страшні випробування ні часом, ні людьми. Нехай Господь допоможе, щоб наші сім`ї готові були до цієї чудової праці, яку ще з початку світу задумав Бог, створюючи першу сім`ю.

Завершальним акордом зустрічі стала гра з обміном подарунками. Цікаво, що майже всі пари проявили скромність і не захотіли забирати кращий подарунок в іншої пари. Що ж, бути задоволеним тим, що маєш – це вагома річ у зміцненні сімейних стосунків.

Ірина Пенюк

Коментарі