10-13 листопада у м.Луцьку відбувся Другий Всеукраїнський Конгрес молодіжних хорів України у якому взяло участь 13 хорових колективів із Луцька, Львова, Рівного, Дніпропетровська, Києва, Одесси, Вінниці, Запоріжжя, Закарпаття, Луганська,Чернівців, Житомира, АР Крим, а також гості фестивалю: дівоча група з Латвії та об’єднаний духовий оркестр.

Організаторами конгресу був Олександр Крещук, відповідальний за музичний відділ ВСЦ ЄХБ та Стів Бенхам, лідер американської команди диригентів і композиторів.

Відкривали фестиваль господарі – молодіжний хор Центральної церкви «Дім Євангелія» м. Луцьк. Два наступних дні були надзвичайно насичені, адже кожен колектив представляв своє місто та область музичними творами і відеороликами про життя та діяльність молоді. Проводилися також спільні наполегливі репетиції об’єднаного хору разом із духовим концертом, які вимагали чимало зусиль.

Величальним завершуючим акордом стало євангелізаційне служіння з нагоди 450- річчя Пересопницького Євангелія, у якому взяло участь понад 600 хористів, а у залі зібралось понад 1000 слухачів.

Заносимо щиру подяку Богу за те, що молодіжний хор і нашої церкви разом із ансамблем «Дзвіночки» також зміг долучитися до цього заходу, адже для кожного з нас це був хороший життєвий досвід, нові враження та знайомства, а найголовніше – Слово Євангелії поширюється серед народу і прославляється наш Господь. Слава Йому за це!

Марта Висоцька

Коментарі